Noutăți

Zona Metropolitană Cluj (ZMC) a susținut în Joia Mare inițiativa Primăriei Cluj-Napoca de a furniza în această perioadă alimente în comunitatea de la Pata-Rât. Astfel, ZMC a distribuit 350 de pachete alimentare, din totalul de aproape 1.000 care au fost puse gratuit la dispoziția populației din zonă. Restul pachetelor au fost furnizate de Direcția de Asistență Socială și Medicală. Fiecare pachet a fost gândit să acopere patru zile, pentru a asigura minimul necesar până după Paște. Pe lângă mezeluri, pâine și paste, fiecare pachet a conținut și un cozonac.

noutati-distribuire-pachete

Distribuire pachete alimentare

O acțiune similară a avut loc și marți, 14 aprilie, când au fost distribuite pachete pentru trei zile. Banii direcționați de ZMC pentru susținerea comunității de la Pata-Rât cu alimente în aceste două zile au provenit din proiectul „Pata 2”, finanțat din granturi norvegiene. Implicarea ZMC survine în contextul vizitelor derulate de către echipa de facilitatori comunitari ai proiectului Pata 2, pe parcursul cărora membrii comunității au solicitat în mod explicit sprijin cu alimente în această perioadă.

Activitatea noastră în Pata-Rât a suscitat interesul mass-media, ea fiind subiectul unui reportaj video realizat de Europa Liberă, pe care îl puteți urmări mai jos:

Anterior, în 6 aprilie, ZMC a distribuit aproape 1.000 de pachete alimentare pentru o zi, din fonduri europene, prin proiectul Future of Work, componenta „Muncă Informală”.