Pachete de alimente gratuite pentru comunitățile de la Pata-Rât

Alimentele au fost primite cu bucurie de membrii comunitățiilor / Foto: George Maier

Rezidenții zonei marginalizate Pata-Rât au primit marți, 2 aprilie, un pachet consistent de alimente, furnizate de ZMC în cadrul proiectului Pata 2.0. Astfel, au fost distribuite 350 de pachete de alimente, câte unul pentru fiecare gospodărie din zonă.

Scopul acțiunii a fost de a veni în ajutorul familiilor care locuiesc în zonă, în perioada de după sfârșitul iernii, când situația economică a gospodăriilor este mai precară decât oricând.

„Ne bucurăm că am putut fi încă o dată în mijlocul comunității, cu o mână de ajutor. Anul trecut, tot spre sfârșitul iernii, când temperaturile erau încă scăzute, am livrat fiecărei familii câte 120 de kilograme de lemn de foc, din același considerent, de a ajuta rezidenții din această zonă sever defavorizată social și economic să depășească mai ușor un moment critic al anului”, a declarat Monica Gräff, manager de proiect

Fiecare pachet a conținut alimente de bază (făină, ulei, făină de mălai, paste făinoase, orez, gris), dar și alte alimente consistente, în valoare cumulată de aproximativ 250 de lei, fiecare pachet. Astfel, costul total al intervenției a fost de aproape 18.000 de euro.

Distribuirea alimentelor a durat o jumătate de zi, echipa ZMC deplasându-se pe rând în fiecare comunitate din zonă (Coastei, Cantonului, „Dallas” și Rampă). Pachetele au fost distribuite pe bază de carte de identitate.

Proiectul Pata 2.0 este susținut financiar din Granturi Norvegiene și vizează continuarea acțiunilor de desegregare a zonei Pata-Rât. Consorțiul care implementează proiectul este condus de ZMC.