O activitate extrem de importantă din proiect este munca echipei de la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială cu adolescenții din comunitatea defavorizată. Pe birocrateză, codul activității este A10, iar denumirea ei este „Grupuri de suport pentru adolescenții din familiile beneficiare ale programului de relocare în locuințe sociale”. Pe românește, este vorba de a oferi copiilor din Pata Rât activități care pentru restul tinerilor din oraș sunt firești, dar pentru ei sunt inaccesibile, din cauza marginalizării.
În acest sens, în a doua parte a anului trecut, au fost realizate 22 activități pentru adolescenții beneficiari, fiecare cu o durată de peste trei ore, de care au beneficiat, în total, 35 de tineri. Tematica activităților a fost variată, uneori construită în jurul zilelor internaționale, (spre exemplu Ziua Muzicii Ciudate) cu scopul de a dezvolta cunoștințele despre subiecte relevante, de a sublinia importanța atitudinii și comportamentului lor și cu scopul de a mobiliza tinerii să fie activi și implicați.
Tinerii din program au mai participat la o ieșire la Baza Sportivă Gheorgheni, o ieșire la cinema şi o drumeție în Cheile Turzii. Ultima a avut și scopul de a-i deconecta de la tehnologie, ei neavând semnal în defileu. Alteori, s-au realizat activitățile cu tematica propusă de ei, sau explorând întrebări care îi preocupau. Prin activități săptămânale s-a reușit formarea unui grup incluziv, unde tinerii se simt în siguranță. În câteva rânduri chiar ei au fost cei care au solicitat o extra activitate pe aceeași săptămână.