Îngrijim sănătatea

Pe parcursul proiectului, se va înființa un Centru Social Comunitar, care va avea ca scop implementarea și dezvoltarea de servicii sociale, medicale și educaționale.

În cadrul CSC, echipa multidisciplinară (mediator sanitar, asistent social și psiholog) va facilita accesul la servicii de asistență medicală primară și de specialitate, menite să îmbunătățească starea de sănătate a persoanelor din comunitatea de la Pata-Rât.

Echipa de la CSC va încheia protocoale de colaborare cu principalele instituții și unități sanitare (Direcția de Sănătate Publică, Spitalul de Boli Infecțioase, Spitalul de Pneumoftiziologie etc.), cu ajutorul cărora se vor derula/implementa o serie de campanii de prevenție în zonă.

Ne propunem, totodată, ca toți copiii și tinerii sub 18 ani din zona Pata-Rât să fie înscriși pe listele unui medic de familie.

De asemenea, pentru 500 de persoane care nu au asigurare de sănătate, vor fi furnizate, printr-un contract extern, un pachet minimal de servicii de sănătătate.

Nu în ultimul rând, vom organiza grupuri de suport pentru mame, cu privire la perioada pre și post-natală. Totodată, pentru 70 de nou-născuți, vom furniza o „cutie a bebelușului”, (scutece, lapte praf, biberoane și accesorii, îmbrăcăminte, produse de îngrijire, cădiță, cărucior etc.)