Sesiuni de informare în comunitățile din Pata Rât, despre locuințele sociale

Campania de informare cu privire la locuințele sociale pe care le vom oferi în cadrul proiectului este în plină desfășurare. În ultimele zile ale lunii mai și primele ale lunii iunie au fost distribuite 400 de broșuri de informare și 800 de flyere, dintre care 400 cu privire la locuințele din proiect, iar alte 400 cu privire la resurse alternative de locuire în Cluj-Napoca.

De asemenea, începând de joi, 3 iunie, în Pata Rât au loc sesiuni de informare cu privire la proiect, materializate prin întâlniri între echipa ZMC și persoanele care locuiesc în cele patru comunități din zonă.

Sesiunile de informare au loc în două serii. În cadrul primei serii, care se desfășoară în aceste zile, asistenții sociali, facilitatorii și psihologii echipei ZMC prezintă persoanelor din comunități criteriile de atribuire a locuințelor, lista de documente necesare și răspund la întrebări.

Prima sesiune de informare, în comunitatea „Dallas”/ Foto: George Maier

Prima întâlnire cu persoanele din zona Pata Rât a avut loc în comunitatea „Dallas” și a strâns în jur de 50 de persoane interesate. A urmat întâlnirea cu localnicii din Rampă, apoi cu cei de pe Cantonului și de pe Coastei. „Am observat o bună participare din partea publicului-țintă la aceste sesiuni de informare și o atitudine constructivă. E o bucurie să poți dați speranță atâtor oameni, dublată de o mare responsabilitate. De aceea, trebuie să fim cât mai clari cu explicațiile și cât mai transparenți în timpul procesului de selecție”, spune Alexandrina Kiss, managerul de proiect.

În perioada imediat următoare, va avea loc a doua serie de întâlniri. În cadrul acesteia, echipa ZMC va creiona un exemplu de familie care se califică pentru a primi o locuință socială și, de asemenea, va răspunde întrebărilor. „Încercăm să explicăm cât mai aplicat, prin exemplificare, cum funcționează procesul de selecție, cum se punctează la fiecare criteriu”, mai spune managerul de proiect.

Context

În cadrul proiectului Pata 2.0 vor fi oferite cel puțin 30 de locuințe sociale pentru persoanele care locuiesc în Pata Rât. Criteriile de selecție au fost stabilite de partenerii din cadrul Facultății de Sociologie și Asistență Socială a Universității „Babeș-Bolyai”.

Din 7 iunie, zilnic, de luni până joi, echipa ZMC va înregistra dosarele depuse de cei care doresc să primească o locuință socială prin proiect. Vinerea, un avocat se va afla la dispoziția solicitanților pentru a-i ajuta să întocmească declarațiile pe proprie răspundere de care au nevoie. Procesul de selecție, cu tot cu perioada de evaluare și contestații se va întinde până în octombrie.

Mai multe detalii despre criteriile și procesul de selecție găsiți aici.

 

1 thought on “Sesiuni de informare în comunitățile din Pata Rât, despre locuințele sociale”

Comments are closed.