Primul atelier de lucru cu vikingii :)

Aproape 20 de specialiști implicați în proiect au participat, miercuri, 17 iunie, la un atelier de lucru (workshop) susținut prin videoconferință de reprezentanții orașului norvegian Bergen cu privire la buna locuire. Bergen este al doilea cel mai mare oraș din Norvegia și este partener în proiectul Pata 2, având în principal rolul de a releva bune practici și a furniza know-how în domeniul bunei locuiri și al politicilor publice pe care aceasta le presupune.

La workshopul de miercuri au participat, din partea partenerilor români, asistenți sociali, psihologi și facilitatori comunitari ai Zonei Metropolitane Cluj și Direcției de Asistență Socială și Medicală Cluj-Napoca, precum și echipa de cercetare din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”.

Instantaneu din timpul workshopului

Instantaneu din timpul workshopului (Foto: George Maier)

Workshopul a constat din expuneri de caz și exemplificări de politici publice, venite din partea norvegienilor, urmate de feedback din partea română și sesiuni de întrebări și răspunsuri.

„Au fost discuții foarte aplicate, în care ni s-au prezentat care sunt politicile de locuire din Norvegia, cu accent pe Bergen, având un focus pe situația migranților și refugiaților. Ne uităm la experiențele care sunt replicabile în România sau care, după caz, pot fi adaptate aici”, a explicat Monica Graff, managerul proiectului.

Inițial, această activitate ar fi trebuit să se desfășoare sub forma unui schimb de experiență, la Bergen, dar, în contextul pandemiei COVID-19, s-a ales varianta unui workshop online, urmând ca vizita la fața locului să fie organizată ulterior.

Workshopul a avut loc „Casa Tinerilor”, un centru educativ și social amenajat din programul Pata-Cluj, care a premers Pata 2. Este prima astfel de acțiuni dintr-o suită mai lungă. (Text: Bogdan Stanciu)

1 thought on “Primul atelier de lucru cu vikingii :)”

Comments are closed.